4. Wim van der Weele

 • Wim van der Weele

  Ik wil een Deventer doorgeven waar plek is voor mensen die moeilijk mee kunnen komen

  Vier jaar geleden ben ik in Deventer komen wonen. Wat een mooie stad. Het heeft heel veel te bieden. Toch zie ik ook mindere kanten en ik besloot om niet passief op de bank te blijven zitten, maar me politiek in te zetten. Ik kwam al snel uit bij de ChristenUnie, omdat deze partij het meest de standpunten vertegenwoordigd waar ik volledig achtersta. Strijden tegen sociale ongelijkheid, opkomen voor mensen die niet mee kunnen in deze maatschappij, maar ook zorgen voor goed afvalbeleid, dat dumping en zwerfafval wordt aangepakt. Gewoon praktisch denken en aanpakken, als inwoner van Deventer, dat staat me voor ogen. Dit verenigd met de standpunten van de ChristenUnie, geeft dat, dat ik me wil inzetten voor onze stad.

  Over mezelf; ik ben 41 jaar en in Vlissingen geboren, en voor mijn lieve vrouw naar Deventer verhuisd. Heb uit een vorig huwelijk een lieve dochter van 16.

  Facebook

Maak kennis met Wim van der Weele nummer 4 op de kandidatenlijst: "Dit is een middelgrote stad met veel sterke inwoners maar ook zwakke. En die zwakke inwoners daar moet ook aandacht voor zijn, daar moet goede zorg voor zijn." Wim verbaast zich over de Bokkingshang aan omdat de wereld achter prostitutie niet klopt en over de grote hoeveelheid zwerfafval. "Politiek doe je met je verstand, met je gevoel maar ook met je hart. Geef geloof een stem. Dat is heel belangrijk. Voor mij, voor de ChristenUnie en ik hoop voor heel Deventer."

 • Klik hier voor meer over de standpunten van Wim van der Weele
 • Klik hier voor de standpunten van Christenunie Deventer