8. Karin van Lohuizen

 • Karin van Lohuizen

  Ik wil een Deventer doorgeven waar elke wijk en dorp een eigen plek heeft om samen te komen

  Ik ben Karin van Lohuizen (39 jaar). Als christen wil ik me inzetten voor een sociale samenleving. Daarom ben ik lid van de ChristenUnie. De ChristenUnie geeft om de leefbaarheid in wijken. Als vrijwilligster van de Wijk- en Speeltuinvereniging de IJssel sta ik hier helemaal achter. Speeltuinen zijn plekken waar kinderen samen met vrienden veilig buiten kunnen spelen, zonder last te hebben van het verkeer of mensen die de hond uitlaten. En zo vormen buurthuizen het sociale hart van de buurt. Mensen komen daar voor ontspanning, inspanning en gezelligheid, maar deze huizen zijn ook de plekken waar mensen terecht kunnen met hun vragen en problemen. Ik vind het belangrijk dat buurthuizen en speeltuinen blijven bestaan.

  Ik ben in Deventer geboren en getogen. Ik kerk in de Protestantse Gemeente Deventer, waar ik bij het jeugdwerk betrokken ben. In deze tijd van keuzes maken op elk vlak is het voor kinderen niet meer vanzelfsprekend om met hun ouders naar de kerk te gaan. In de kerk willen we kinderen een plek geven waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn.

  Ook de ChristenUnie vindt het belangrijk dat jongeren in de maatschappij gezien en ingezet worden. Daar waar jongeren en kinderen hulp nodig hebben, welke hulp dan ook, is het belangrijk dat dit op gemeentelijk niveau goed geregeld is. En dat organisaties elkaar niet “voor de voeten lopen” in hun hulpverlening. Dat is mijn inzet voor de ChristenUnie.

  Zo heeft de ChristenUnie de Deventer samenleving veel te bieden en daarom stem ík ChristenUnie! U ook?

   

  Facebook

Karin van Lohuizen, nummer 8 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie en groot fan van Go Ahead Eagles, wil een sociaal en leefbaar Deventer waar iedereen een eigen plek heeft. Ze zet zich in voor buurthuizen in wijken en dorpen. "Een plek waar je je vrienden kunt ontmoeten, waar je leuke dingen kunt doen. Samen met anderen. Alleen is maar alleen." En ze maakt zich druk over kinderen die in de knel zitten. "Jongeren en kinderen zijn de toekomst van Deventer. De ChristenUnie wil zich er voor inzetten dat ze adequate hulp krijgen. Geen last van regeltjes van de overheid, maar hulp op de juiste plek, zodat ze kunnen groeien tot wie ze mogen wezen."

 • Klik hier voor meer over de standpunten van Karin van Lohuizen
 • Klik hier voor de standpunten van Christenunie Deventer