In memoriam Henk de Vos

topbanner_bloemdonderdag 26 oktober 2017 11:09

Oud-raadslid Henk de Vos is afgelopen week overleden. Van 1998 tot 2003 was hij raadslid voor GPV/RPF/SGP en later ChristenUnie/SGP. Wij zijn dankbaar voor wat hij voor de ChristenUnie in Deventer heeft mogen betekenen. We zullen hem missen en wensen zijn vrouw en kinderen sterkte in de komende periode.

Ik zal met vreugd in ‘t huis des HEREN gaan,

Om daar met lof uw grote naam te danken.

Jeruzalem gij hoort die blijde klanken:

Elk heff’ met mij de lof des HEREN aan!

Psalm 116:11

Kampen 24 februari 1952 - Diepenveen 21 oktober 2017

Afgelopen weekend is Henk de Vos na een periode van ziekte overleden. Henk is vanaf 1998 actief betrokken geweest bij de Deventer politiek. Henk was het eerste gemeenteraadslid voor de combinatie van GPV, RPF en SGP in Deventer. Na het samengaan van GPV en RPF is hij in de fractie van de ChristenUnie actief geweest als opvolger. Met Wim de Jong heeft hij gebouwd aan een brede fractie en een herkenbare christelijk geluid in de gemeenteraad. Ook bij de provinciale verkiezingen heeft hij Deventer en de ChristenUnie vertegenwoordigd. Hij deelde zijn passie voor natuur- en milieubeheer met ons, maar ook zijn kennis en politieke vaardigheden. Zijn stijl was duidelijk, scherp en met de nodige nuchterheid en humor. Na zijn afscheid uit de actieve politiek is hij ons blijven steunen als betrokken lid.

Wij zijn dankbaar voor wat hij voor de ChristenUnie in Deventer heeft mogen betekenen. We zullen hem missen en wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte in de komende periode.

Namens fractie en bestuur van ChristenUnie Deventer

Henrike Nijman, fractievoorzitter

Gerard Zijlstra, voorzitter

Labels
Fractie

« Terug