ChristenUnie wil meer positieve aandacht voor opvoeden

624x270_CU_inspiratieboekje_buiten_de_lijntjeswoensdag 04 oktober 2017 09:06

De fractie van de ChristenUnie wil dat de gemeente Deventer meer positieve aandacht geeft aan de opvoeden. Om dat te onderstrepen deelt de ChristenUnie deze week inspiratieboekjes uit met praktische tips en inspirerende voorbeelden voor opvoeders in Deventer.

Deventer doet weinig met week van de opvoeding

Het is de week van de opvoeding, maar in Deventer is daar nauwelijks aandacht voor. Fractievoorzitter Henrike Nijman: “Ik vind dat erg jammer. Er gaat veel geld naar dure jeugdzorg. Dat moet ook als het nodig is. Maar algemene preventie dreigt de dupe te worden. Ook opvoeders die het prima zelf redden, verdienen zo nu en dan positieve aandacht en waardering. Wij vinden het een gemiste kans dat Deventer niets doet met de week van de opvoeding.”

ChristenUnie wil opvoeders inspireren

Om te laten zien hoe het wel kan, deelt de ChristenUnie deze week het inspiratieboekje ‘Buiten de lijntjes’ uit van de Family Factory. Gemeenteraadslid Arie de Niet: “Opvoeden is vaak heel leuk, maar soms ook een flinke uitdaging. We hebben zelf opgroeiende kinderen, dus dat weten we uit eigen ervaring. Als het even niet gaat zoals je wilt, moet je soms het roer in je gezin een beetje omgooien. Dit inspiratieboekje bevat praktische tips en leuke voorbeelden hoe je dat kan doen.” Henrike Nijman: “Wij worden er zelf heel blij van. Dat gunnen we andere ouders ook. Daarom delen we dit inspiratieboekje uit.”

Meer aandacht voor algemene preventie

In Deventer wordt vaker dan verwacht een beroep gedaan op jeugdzorg. Dat kost ons veel geld. De ChristenUnie vindt dat de gemeente ondersteuning moet bieden als dat nodig is. Maar volgens Henrike Nijman is meer preventie ook belangrijk: “Algemene voorlichting, bespreekbaar maken, positieve aandacht en waardering. Dat verdienen al die opvoeders die het zonder hulp prima redden.” Als dat goed op orde is, zal op de lange termijn hopelijk ook de vraag naar dure jeugdzorg minder worden.

Laat je ook inspireren

De ChristenUnie deelt de inspiratieboekjes uit op verschillende plekken in de stad. Alle Deventer opvoeders die graag ook een inspiratieboekje willen, maar Henrike Nijman of Arie de Niet deze week mislopen, kunnen zich melden via social media of mailen naar fractie@deventer.christenunie.nl.

Labels
Fractie

« Terug