ChristenUnie stelt vragen over preventie van prostitutie minderjarigen in Deventer

topbanner_uitstapprogrammazaterdag 25 februari 2017 09:00

Volgens de politie neemt de illegale prostitutie in Overijssel toe. RTV Oost maakte er een reportage over die vorige week is uitgezonden. In de reportage kwam onder andere het schokkende verhaal aan bod van een 12 jarig meisje uit Deventer dat door een "loverboy" in de prositutie werd gedwongen. Dat was voor de ChristenUnie reden om vragen te stellen over wat Deventer doet om onze jongeren daartegen te beschermen.

De reportage van RTV Oost is uitgezonden op vrijdag 18 februari en is hier terug te zien.

Helaas zijn er mannen die misbruik maken van kwetsbare meiden door ze eerst in te palmen en vervolgens in de prositutie te dwingen. Het is geen nieuws dat dit soort loverboys bestaan (pooierboys is een betere term). Maar het is elke keer weer schokkend als je hoort dat een meisje daar slachtoffer van is geworden. En als het gaat om een 12 jarige die in Deventer in de illegale prositutie wordt uitgebuit, hebben wij als gemeente ook een verantwoordelijkheid. Het roept de vraag op wat Deventer doet om onze jongeren tegen dit soort praktijken te beschermen. Wat doen scholen, jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg en politie om op tijd te signaleren?

De fractie van de ChristenUnie wil daar graag duidelijkheid over en heeft schriftelijk vragen gesteld. En als het nodig is moeten we de preventieve aanpak in Deventer snel verbeteren. Want meisjes van 12 moeten een leven kunnen leiden dat nog tamelijk onbezorgd is, waarin school en vriendinnen belangrijk zijn. Het leven van een beginnend puber is al moeilijk genoeg. Als gemeente hebben we als taak dat zo goed mogelijk te beschermen.

Arie de Niet

Labels
Fractie

« Terug