Raad unaniem tegen sluiten cellencomplex Deventer

topbanner_arievrijdag 23 december 2016 14:54

Agenten moeten worden ingezet op straat en niet als taxi voor arrestanten. De gemeenteraad heeft zich afgelopen woensdag dan ook stevig uitgesproken tegen de sluiting van het cellencomplex in Deventer. Een motie van Arie de Niet (ChristenUnie) en Bep Spa (PvdA) tegen de dreigende sluiting is unaniem aangenomen.

sluiting komt als volslagen verrassing

Het was bij ons bekend dat er een tekort was aan goed opgeleid personeel voor de verschillende arrestantencomplexen in politie regio Oost. Het besluit van de korspleiding om het complex in Deventer te sluiten kwam echter als een volslagen verrassing. Wij waren dan ook zeer ontstemd dat er geen fatsoenlijk overleg over is geweest met de burgemeesters in Salland. 

agent is geen taxi

Deventer is een veilige stad is, maar er zijn relatief veel incidenten. Een arrestantencomplex is bittere noodzaak voor een gemeente van deze omvang met complexe problematieken zoals een voetbalclub met fanatieke aanhang, een levendig uitgaansleven en diverse grote evenementen. Voor de politie is het van essentieel belang is dat ze arrestanten in Deventer kunnen opsluiten om te voorkomen dat politiemensen in blauw als een soort van taxibedrijf worden ingezet richting Apeldoorn. Agenten die een arrestant wegbrengen zijn voor lange tijd niet inzetbaar in Deventer. Dat gaat ten koste van de veiligheid in Deventer. Ook voor het onderzoek van de recherche is het belangrijk dat verdachten snel kunnen worden gehoord en dat ze daarvoor naar eerst naar Apeldoorn moet afreizen. 

college vecht voor het arrestantencomplex

De motie van ChristenUnie en PvdA is unaniem aangenomen en daarmee een stevige steun in de rug van het college. Burgemeester Andries Heidema gaat bij de korpsleiding onze zorgen onder de aandacht brengen en er sterk op aandringen dat het arrestantencomplex open blijft. In het belang van blauw op straat in Deventer.

Labels
Fractie

« Terug