3. Jasper Buist

 • Jasper Buist

  Ik wil een Deventer doorgeven waar het prettig wonen is

  Al vanaf de oprichting in 2000 ben ik lid van de ChristenUnie. Ik zet mij voor de ChristenUnie in omdat deze partij op een realistische manier christelijke politiek bedrijft. Politiek met veel aandacht voor mensen en voor de omgeving waarin wij leven. Ik vind het belangrijk dat de ChristenUnie opkomt voor zwakkeren in de samenleving, in binnen- en buitenland, en zich inzet voor leefbaarheid en duurzaamheid.

  Ik heb mij verkiesbaar gesteld omdat er voor het behalen van de duurzame doelen van Deventer nog veel te doen is. Het halen van die doelen draagt bij aan een schoner milieu en een gezonder (leef)klimaat. Verder wil ik mij blijven inzetten voor ruimtelijke inrichting en wil ik een bijdrage leveren aan een leefbare stad en leefbare dorpen met een aantrekkelijke leefomgeving.

  Deventer is overzichtelijk en heeft een fijn sociaal woonklimaat met goede voorzieningen, zoals het winkel- en culturele aanbod en de gezondheidsvoorzieningen, allemaal op relatief korte afstand.

  Voor deze onderwerpen wil ik mij in Deventer graag inzetten. Daarin ervaar ik steun en inspiratie van mijn geloof in God. Hij heeft ons de verantwoordelijkheid over zijn schepping gegeven, het is belangrijk dat wij die zorgvuldig en leefbaar doorgeven aan onze kinderen.

  Tot slot, over mij persoonlijk: ik ben in 1969 geboren in Dalfsen en woon al vele jaren in Deventer, ben gehuwd, heb twee kinderen, en ben lid van de kerkelijke samenwerkingsgemeente 3GK.

  Twitter

Weblog van Jasper Buist

 1. topbanner_afval2.jpg
  168x168_jasper
  Door Jasper Buist op 5 maart 2018 07:00

  Afval steeds meer grondstof, dankzij Diftar

  Uit de evaluatie van het afvalbeleid blijkt dat Deventer dankzij Diftar voorop loopt als het gaat om afvalscheiding. Er is minder restafval en het is nog goedkoper ook. Toch valt er nog wel wat te verbeteren. Zwerfafval en dumping moeten worden aangepakt. De kosten kunnen ook nog verder omlaag. En de nieuwe milieustraat moet maar eens af.

  Lees meer over "Afval steeds meer grondstof, dankzij Diftar"
 2. topbanner_bloem
  168x168_jasper
  Door Jasper Buist op 2 december 2017 10:00

  Geit of geen geit: dilemma’s bij moderne landbouw

  Het college wil toestemming geven voor de komst van een nieuwe geitenhouderij bij Lettele. Het college mag daar zelf over beslissen, maar heeft toch aan ons als gemeenteraad gevraagd wat we er van vinden. Dat is in dit geval heel verstandig.

  Lees meer over "Geit of geen geit: dilemma’s bij moderne landbouw"