1. Henrike Nijman-Visscher

 • Henrike Nijman

  Ik wil een Deventer doorgeven waar je zorg kunt kiezen die bij je past

  Ik ben blij dat ik de lijst van de ChristenUnie in Deventer mag aanvoeren. Een partij die net als ik midden in de samenleving wil staan. Om vanuit die samenleving een stem te geven aan hen die niet gehoord worden. Die samenleving, dat is niet de gemeente, dat zijn geen plaatselijke organisaties. Die samenleving, dat zijn u en ik. Ieder met zijn eigen kwaliteiten en met zijn eigen zorgen. Ieder met zijn eigen achtergrond en met zijn eigen verhaal. Samen streven we naar een samenleving waarin we elkaar verder helpen, waarin we veel voor elkaar willen betekenen. Een samenleving ook waarin er ruimte is om christen te zijn.

  De afgelopen 5 jaar heb ik mij als raadslid ingezet voor onderwijs, zorg, werk en inkomen. Door nieuwe wetgeving heeft de gemeente daar meer over te zeggen. Ik vind het belangrijk dat iedereen het onderwijs, de zorg en de financiële steun krijgt die hij of zij nodig heeft. Daar valt nog veel te verbeteren. De gemeente kan nog meer aansluiten bij de behoefte van inwoners en oog hebben voor hun omgeving. Er zijn in Deventer gelukkig veel organisaties, vrijwilligersinitiatieven, kerken en diaconale projecten die zich inzetten voor mensen die wat extra steun nodig hebben. Ze houden de gemeente een spiegel voor en moeten de ruimte krijgen om hun werk te blijven doen.

  Ik wil dat de jeugd een toekomst heeft in Deventer. Dat betekent dat we ouders ondersteunen in het opbouwen van goede relaties en dat, mocht dat nodig zijn, er goede opvoedhulp beschikbaar is. We willen oog voor kinderen hebben door een stevig kinder- en jongerenwerk neer te zetten. Als gezinnen in Deventer er goed op staan, biedt dat een gezond perspectief voor de stad.

  TwitterFacebook

Henrike Nijman, fractievoorzitter van ChristenUnie Deventer, vindt dat de gemeente veel te ver van de mensen af is komen te staan: "Ik ben bezig de gemeente echt aan die keukentafel te krijgen want ze roepen wel 'keukentafelgesprek' en 'passende oplossing' maar dat gebeurd nog veel te weinig. Vanuit mijn christelijke normen en waarden wil ik dat we aandacht hebben voor gezinnen en kinderen, (want dat is onze toekomst) en dat iedereen in Deventer meetelt en hier in vrijheid kan leven."

 • Klik hier voor meer over de standpunten van Henrike Nijman
 • Klik hier voor de standpunten van Christenunie Deventer

Weblog van Henrike Nijman

 1. topbanner_stadhuis
  168x168_henrike
  Door Henrike Nijman op 21 juli 2018 12:13

  Mooie ambities in coalitieakkoord, maar "hoe dan?"

  We hebben de formerende partijen uitgedaagd om lef en ambitie te tonen en daar bij het menselijke niet uit het oog te verliezen. Het akkoord draagt de titel lef en liefde voor Deventer. Dat belooft veel goeds. Bij het lezen van het akkoord werd ik dan ook wel blij. Goede voornemens en, ambities, we stimuleren en faciliteren. Maar halverwege het lezen bekroop mij een gevoel van onbehagen en onzekerheid, die ik samen wil vatten als #hoedan!?

  Lees meer over "Mooie ambities in coalitieakkoord, maar "hoe dan?""
 2. 624x270_WerkmakelaarOost
  168x168_henrike
  Door Henrike Nijman op 2 juli 2018 22:31

  Onacceptabele werkomstandigheden bij Werkmakelaar Oost

  Wethouder Jan Jaap Kolkman heeft reïntegratiebedrijf Werkmakelaar Oost twee jaar geleden naar Deventer gehaald. Via Deventer Werktalent zijn veel deventenaren bij het bedrijf aan het werk gezet. De afgelopen weken werd duidelijk dat werkomstandigheden onacceptabel waren. Kwetsbare mensen zijn daar de dupe van geworden. Vorige week is gedebatteerd over deze pijnlijke kwestie en stond de positie van de wethouder ter discussie.

  Lees meer over "Onacceptabele werkomstandigheden bij Werkmakelaar Oost"