13. Corné de Leeuw

  • Corné de Leeuw

    Ik wil een Deventer doorgeven waar iedereen meetelt

    Ik ben Corné de Leeuw, 37, getrouwd met Marieke en vader van drie kinderen. Elf jaar geleden ben ik in Deventer komen wonen, eerst zes jaar in Voorstad en nu alweer bijna vijf jaar met veel plezier in Schalkhaar.

    In het dagelijks leven werk ik bij Rijkswaterstaat. Ik houd me daar vooral bezig met de grote rivieren, zowel met projecten die uitgevoerd worden in en rond de rivieren als met het waterveiligheidsbeleid op lange termijn – ook van belang voor Deventer, wanneer de IJssel zo nu en dan hoog staat. Verder ben ik betrokken bij de zogeheten verduurzaming van de leefomgeving, dat is een omgeving die schoon, groen en prettig is voor nu en voor de volgende generaties, waar Rijkswaterstaat een steentje aan wil bijdragen.

    Ik ben vijf jaar geleden lid geworden van de ChristenUnie, omdat ik graag politiek betrokken wil zijn en het groene, sociale en christelijke profiel van de ChristenUnie mij aansprak. Dat is nog steeds zo. Ik stel me dan ook vol overtuiging kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, omdat ik graag wil werken aan een groene, duurzame en sociale stad, waarin elke inwoner en gast meetelt! Zo’n stad wil ik doorgeven aan de volgende generatie.