2. Arie de Niet

 • Arie de Niet

  Ik wil een Deventer doorgeven waar energieneutraal bouwen de norm is

  Vanaf 2014 zit ik voor de ChristenUnie in de gemeenteraad. Dat is een mooie plek om Deventer te dienen. Ik zet me in voor betrouwbaar bestuur dat z’n financiën op orde heeft; voor bestuur dat vanuit visie keuzes durft te maken; voor bestuur dat echt luistert. Niet alleen naar degene die hard schreeuwt, of die we altijd al zien, maar juist naar degene die niet zo makkelijk gehoord wordt.

  De toekomst van onze kinderen is voor mij een belangrijke motivatie. We geven Deventer aan hen door. Daarom zet ik mij in voor de overgang naar een duurzame samenleving. Dat is iets wat lokaal moet gebeuren met inwoners en bedrijven. We willen flink tempo maken met het bouwen van energieneutrale huizen. Ook voor inwoners die het niet breed hebben. We willen investeren in duurzaam vervoer. Veilige en vlotte fietspaden aanleggen. We gaan bedrijven stimuleren om mee te doen en bij te dragen aan een economie gebaseerd op hernieuwbare energie waarin grondstoffen niet verloren gaan.

  Dat wil ik doen voor de ChristenUnie. Een partij van christenen met een heel diverse achtergrond. Een partij die midden in de samenleving staat en verantwoordelijkheid durft te nemen. Een partij voor Deventer en voor iedereen.

  TwitterFacebook

Arie de Niet, raadslid en nummer 2 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie wil Deventer fietsveiliger en vooral duurzamer maken: "Ik heb me de afgelopen jaren o.a. hard gemaakt voor Steenbrugge, de eerste gasloze nieuwbouwwijk van Deventer. Ik wil graag een Deventer doorgeven waarin dit niet de uitzondering is maar de norm. Dus alle nieuwbouwhuizen energieneutraal, en niet alleen de nieuwe huizen maar ook de oude bestaande huizen verbouwen zotdat ze echt duurzaam zijn. Dat is één van de grote opgaven voor de komende jaren."

 • Klik hier voor meer over de standpunten van Arie de Niet
 • Klik hier voor de standpunten van Christenunie Deventer

Weblog van Arie de Niet

 1. topbanner_cultuur
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 30 oktober 2018 16:30

  Bestuur dreigt bij het Burgerweeshuis dezelfde fouten te maken als bij de Viking

  De Viking heeft laten zien waar een onduidelijk, onzorgvuldig en overhaast besluit toe kan leiden. Je hoopt dat het bestuur van zo'n fout leert. Maar bij het eerste culturele bouwproject dat zich voordoet, dreigt het meteen weer mis te gaan. Om het Burgerweeshuis toekomst te geven is een verbouwing nodig. Het college gaat fors geld uitgeven aan een ontwerp, maar vergeet de gemeenteraad in positie te brengen. Raad van Deventer, zwem niet dom in een nieuwe culturele fuik, maar pak je verantwoordelijkheid, neem de tijd voor een zorgvuldig besluit en stel vooraf een helder kader, zowel inhoudelijk als financieel. 

  Lees meer over "Bestuur dreigt bij het Burgerweeshuis dezelfde fouten te maken als bij de Viking"
 2. topbanner_oppas
  168x168_arie
  Door Arie de Niet op 15 maart 2018 17:00

  Weiger weg te kijken

  Aan het begin van de campagne stuitte ik bij toeval op het gedicht "Lessen van Geert Groote" van Johanneke ter Stege. Het is te vinden op het Lamme van Dieseplein voor het Geert Groote Huis. Zes regels inspiratie voor de gemeenteraad.

  Lees meer over "Weiger weg te kijken"

  Labels:

  0 reacties